Om skolan: Skolmaten

Maten våra barn och elever äter är näringen till deras lärande

Alla barn behöver tre ordentliga mål mat om dagen samt minst två mellanmål. Genom skollunchen får barnen i sig 25-30 procent av dagens energi- och näringsbehov. Vår filosofi är att servera en modern husmanskost där utseende, smak och doft bildar en viktig treeninghet.

Från och med augusti 2011 lagas skollunchen i vårt egna tillagningsskök och av våra två a la cartekockar – en dröm som äntligen har gått i upplevelse.

Svettpärlans kockar, Janne och Clas, i vårt skolkök

Våra kockar, Janne och Clas

Frukost

Camilla huserar på morgonfritids och hon serverar alltid en frukostbuffé bestående av vissa stående inslag samt säsongens frukt och grönt.

Lunch

Kockarnas matsedel byggs enligt deras modell med Husmansmåndag och tisdag, fiskonsdag, sopptorsdag och lyxfredag. Lunchen tillagas i vårt tillagningskök och serveras i våra två matsalar. Vår matsedel presenteras alltid på Schoolsoft.

Mellanmål

Mellan klockan 13:20-14:00 serveras mellanmål i matsalen och senare under eftermiddagen är det fruktstund.