Information

Köanmälan

Hur ställer jag mitt barn i kö?

Att sätta upp sitt barn i kö till Svettpärlan är kostnadsfritt och inte bindande på något vis. Ju tidigare man anmäler sitt barn, desto större möjlighet har barnet att komma in på Svettpärlan.

För att ansöka om en plats i vår skola fyller du i ansökningsformuläret på Schoolsoft. Du får sedan en bekräftelse om att ert barn är ställt i kö. Tänk på att uppdatera era kontaktuppgifter om de ändras och att hålla koll även på skräppost i mailinkorgen!

Hur går antagningsprocessen till?

Varje åldersgrupp bildar en egen kö. Våra urvalsgrunder är i första hand syskonförtur (efter ködatum) och därefter övriga barn efter ködatum. Köbrev skickas med mail samt till vårdnadshavare 1:s postadress inför antagning till förskoleklassen. Tack på att hålla era kontaktuppgifter uppdaterade! Om ni tackar nej till plats eller inte svarar inom angiven svarstid, plockas ni bort från kön.

Elever som är antagna till förskoleklassen har automatiskt plats i år 1-9. Om det blir någon plats ledig efter antagning till förskoleklassen, kontaktas de köande i turordning. Även här gäller syskonförtur och därefter ködatum.

Vid antagning till skolan får eleven också automatiskt en plats i fritidshemmet.

Behandling av personuppgifter

Genom din ansökan till Friskolan Svettpärlan registreras du och ditt anmälda barns personuppgifter i vårt intranät Schoolsoft. Tryck här för att läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Bild på fyra barn som klättrar i ett när i skogen på skolgården.

Ansök i tre enkla steg

Läs på om oss

Innan du skickar iväg din ansökan kan det vara bra att läsa på mer om oss och hur vi jobbar på Svettpärlan. Tryck här för att läsa mer om oss!

Ställ ditt barn i kö

När du känner dig redo ansöker du till vår förskola eller grundskola genom att fylla i vårt ansökningsformulär på Schoolsoft, som du hittar här. Elever antagna till förskoleklassen har automatiskt plats i årskurs 1-9.

Antagningsbesked

Vi återkommer till dig med ett erbjudande om plats per mail. Kom ihåg att du måste tacka ja för att få platsen.