Skolmiljön

Svettpärlan är belägen i det natursköna området Gullberna Park. Bokskogen och havet har vi alldeles utanför dörren. Vi ägde tidigare skolbyggnaden och det innebar att vi har kunnat färgsätta och inreda den alldeles själva. Givetvis med eftertanke, godkännande av stilpolisen och efter önskemål från våra elever. Sedan december 2018 äger SBB fastigheten.

Skolan har tre våningar och varje våningsplan har 850 härliga kvadratmeter. På våning ett hittar du alltid någon från personalen. Här har vi personalrum, personalarbetsplatser samt vår fullt utrustade NO-sal och även vår musiksal. På plan 1 har också förskoleklassen sitt klassrum och sina olika grupprum. Här är även fritids för F-1 och fritids för alla på morgonen och eftermiddagen. Vill du träffa vår heltidsanställda skolsköterska så har hon sin mottagning på plan 1.

På plan 2 huserar våra elever i klass 1-5 samt fritids. Ettorna har en alldeles egen korridor med klassrum, byggrum, dockebo och samlingsrum. I årskurs 2-5 har man sedan eget klassrum och grupprum som hör till. Varje klassrum har sin speciella färg på fondväggen och man byter klassrum inför varje ny årskurs. Vår bildsal, omklädningsrum, specialundervisning och Flex för F-5 och biblioteket är också beläget på detta plan. Hemtrevligt och mysigt och med glada färger – så vill vi att upplevelsen av plan 2 ska vara.

Ett par trappor upp ligger plan 3 och här har vi våra äldsta elever. Plan 3 har vi försökt inreda i sobra färger. Viktigt är att eleverna känner sig välkomna och det hoppas och tror vi att de gör. Precis som våra ettor har våra årskurs 6-elever en egen korridor. Färgglada skåp pryder korridoren och varje klassrum har en egen färg på fondväggen. Även på högstadiet har man sitt eget klassrum. På plan tre hittar du även vår Hemkunskapssal, specialundervisning och Flex för 6-9 och vår matsal. I källaren finns våra slöjdsalar.

Rent och snyggt och inget klotter är något som vi kan stoltsera med. Våra elever är oftast väldigt aktsamma om sin skolmiljö. Vi använder inga skor inomhus och daglig städning i alla skollokaler innebär att vi har en fräsch skolmiljö.

Vår utomhusmiljö är underbar. Ingen annanstans kan man följa årstidernas skiftningar som i närheten av skog och hav. Vi har en motorikbana som inbjuder till att klättra, gunga, hoppa och leka. På vår fotbollsplan är det inte helt ovanligt med fotbollslag som består av en blandning av elever från årskurs F-9. I skogen byggs det kojor och ett och annat krig äger också rum. Innebandyplanen används flitigt av barn i alla åldrar. Att ta en promenad i vitsippebacken är inte heller så dumt!

Bild på skogen på skolgården.