Blogg

16 december

Nu närmar sig jullovet och Svettpärlan sjuder av aktivitet! Eftersom det tyvärr inte kunde bli något maffigt Luciatåg i Chapmanskolans aula i år, bestämde sig F-5-personalen för att överraska eleverna med ett lussekatt, dricka och ett alldeles speciellt Luciatåg 🤩

Terminens sista skolvecka inleddes med julpyssel för 4-5 och kockarnas suveränt goda julbord 😋

På onsdagen var det dags för F-3 att julpyssla. År 6-9 hade må bra-dag och kunde då välja aktiviteter som pepparkaksbak, fotbad, volleyboll, knep & knåp, mindfulness, badminton, massage mm.


14 december

På youtube finns nu vår Öppet hus-film, som vänder sig till vårdnadshavare till blivande elever. Klicka på bilden för att se filmen 🎥

23 oktober

Vi i åk 8 och 9 hade tema framtid veckan före höstlovet. Lektionerna under veckan har varit inriktade på förberedelse inför yrkeslivet, gymnasium och högskola. I måndags fick vi besök av Sjöstridsskolan. De pratade om försvarsmakten och värnplikten.

Inom NO:n, SO:n och matten har vi fått en uppgift att i mindre grupper komma på en affärsidé. Vi har även fått besök av Aspero idrottsgymnasium. De berättade om gymnasie i allmänhet, specifikt deras idrottsgymnasium och deras idrottsprofiler.

På b-språks lektionerna fick vi lära oss om språkresor och att plugga utomlands.

Vi är mycket nöjda med veckan som gått. Den har varit inspirerande och väckt mycket bra tankar om framtiden!

/Elever i åttan


28 september

Idag har vi haft vaccination för år 1, 5 och 8 på Svettpärlan 💉 Syster Nettan, skolläkaren Lisa och Rektor Mia var gänget som höll i trådarna. Det gick utmärkt och efter vaccinationen bjöds eleverna på Syster Nettans hembakade smarrigheter 😋

16 september

Nu är läsåret i full gång i alla klasser! ”Vanligt” skolarbete varvas med friluftsdagar. I förra veckan promenerade år 6-9 från Bastasjö till Mörtsjöåsen. När de kommit fram blev det lunch och därefter höll niorna i stationer med pinnbröd, vindskyddsbygge mm för övriga elever.

17 juni 2020

Nu är det sommarlov på Svettpärlan ☀️ Det är dock ändå aktiviteter igång, nämligen fritids som är i full gång att förbereda för midsommarfirande!

Följ Svettpärlans fritids på Instagram för fler ögonblicksbilder 📸
https://instagram.com/svettparlanfritids?igshid=cdqpz6ap4wli