Aktiviteter F-5

Det händer alltid massor av spännande saker hos oss i årskurs F-5. Vi skulle kunna skriva om alla saker, men vi har bestämt oss för att välja ut några.

En av de första aktiviteterna på höstterminen är vårt friluftsliv. Vi brukar antingen ha en friluftsdag här på Gullberna eller ger vi oss iväg till andra platser.

I årskurs F-1 har vi 10 veckors simskola, både i Förskoleklassen och i årskurs 1. Vi åker till Rödebybadet och där undervisar två av våra pedagoger från skolan alla barnen i simning. Att få ge detta till våra underbara juveler känns så bra. Så gott som alla barn i årskurs 1 är sedan simkunniga. Att känna trygghet och tillit är viktigt när man ska lära sig saker och därför är vi stolta över att ha två simlärare som barnen känner väl. Det händer nästan alltid spännande saker i simhallen. Tänk bara när Trulle trillade i vattnet!

Vart tredje år har vi Nobeltema i F-5. Den första dagen är fredsdagen, då eleverna tillverkar fredsaffischer i åldersblandade grupper. Den andra dagen brukar vara uppfinnardag. Då får eleverna tillverka uppfinningar som kan rulla, flyga eller flyta. Det brukar bli många kreativa uppfinningar! Den sista dagen inleds med att eleverna får skriva dikter för att försöka vinna litteraturpriset. När det är klart går alla till gympasalen och dansar Polonäs och har Nobelprisutdelning. Vi avslutar vår temadag med en trerätters middag och fest 🎉


Luciasoarén på Svettpärlan är unik och otroligt ”maffig” . Tänk er Chapmansskolans stora aula, nedsläckt och fullsatt. På scenen cirka 150 små lucior, tärnor och tomtar, stora och små, stjärngossar med strutarna på sned samt pepparkaksgubbar. En ljuvlig inledning av tärnkören på läktaren och sedan kommer luciatåget in i aulan. Vår lucia går alltid i årskurs 9 och luciatåget består av elever i årskurs 8-9. Fantastisk sång och en ljuvlig julstämning, helt enkelt.


På Svettpärlan gör vi många roliga saker ihop med alla barnen på skolan. Vi har till exempel julpyssel ihop. Då brukar även de stora barnen på skolan komma och hjälpa till i F-5 spåret. Den dagen som vi har julpyssel äter vi också ett underbart gott julbord i vår matsal.

Vid påsk brukar vi ha äggapickning, äggarullning och olika stationer. Man får gärna klä ut sig om man vill 🐣


Valborgsrännet är en annan aktivitet som vi brukar göra tillsammans på skolan. Den inträffar precis som namnet avslöjar i anslutning till Valborgsmässoafton. Vi springer helt enkelt in våren. Då är på Rosenholmsområdet eller på skolan och där gör vi en massa olika saker förutom att springa.