Skicka en ansökan

Hur kösystemet, intagning och ansökan fungerar hittar du under ansökningssidan. Du är givetvis välkommen att höra av dig med frågor!

Frågor & Svar

Hur går intagningen till?

I december året innan ert barn ska börja skolan får ni ett antagningsbesked om ert barn är bland de 25 första i vår kö. Övriga får ett köplaceringsbrev där det framgår vilken plats i kön som ert barn har. I januari inbjuds alla i kön till ett informationsmöte. Där får ni information om skolan, träffa aktuella lärare och titta runt i våra trevliga lokaler. I slutet av januari vill vi ha besked av dem som blivit tilldelade plats på skolan och därefter börjar vi arbetet med kön. I slutet av februari ska vi vara klara med vårt stora intag. Det kan dock dra ut på tiden.


Får man komma på besök i skolan innan man börjar?

Om man fått en plats på skolan inbjuds man till en inskolningsdag. Den brukar vara i andra halvan av maj. Då får man träffa sina blivande klasskamrater och sina fröknar och gå i skolan under en dag. Vi tar dessutom ett klassfoto denna dag som man får med sig hem. Allt för att det ska kännas så tryggt som möjligt att börja skolan i augusti.
Om man bara är nyfiken på vad Svettpärlan är för något är man alltid välkommen att titta in. Vill man ha guidning och information bör man kontakta Maria Nilsson som är köansvarig.


Kan man komma in på skolan även om man har ett högt könummer?

Vi har under de senaste åren märkt att vi kommer ganska långt ner i vår kö innan alla platser är tillsatta. Så - Ge aldrig upp - ha is i magen!

Svettpärlan
Högholmen, 371 54 Karlskrona 
skolan@svettparlan.se Tel 0455-618801