Skicka en ansökan

Hur kösystemet, intagning och ansökan fungerar hittar du under ansökningssidan. Du är givetvis välkommen att höra av dig med frågor!

En dag på fritids

Dagen börjar klockan sex på morgonen då fritids öppnar. En god frukostbuffe serveras mellan klockan 6.00-7.00. Om man vill äta frukost ska man vara på fritids senast klockan 7.00. Efter klockan 7.00 lämnas barnen i år 1-5 på plan 1(fritidskorridoren) där en personal finns.


Fritids startar upp igen klockan 13.15 eller 14.00 beroende på vilken klass man går i.


För att skapa kontinuitet och trygghet för barnen är varje medarbetare knuten till en speciell klass. I den klassen har vi varje dag en samling där vi kollar närvaron samt pratar om vad som skall hända under eftermiddagen på fritids. Därefter är det fri/styrd lek ute eller inne, beroende på vad personalen planerat för just sin grupp.


Barn som går i årskurs F-1 håller till på plan 1 i förskoleklassens lokaler och 2-5 håller till på plan 2.

Mellanmål äter vi klockan 13.30-14.00 i matsalen på plan 3 i två olika grupper. Efter det erbjuds barnen en rad olika aktiviteter, som olika former av skapande, fri/styrd lek, aktiviteter i gympasalen har vi tre gånger i veckan.  Vi har utedag en gång per vecka. Då går vi på utflykt någonstans och tar mellanmål med oss. På utedagen varvar vi med någon form av styrd aktivitet och fri lek.


Vid 15.30 är det städdags och 16.00 fruktstund, då varvar vi ner, sitter och pratar, läser, spelar spel med mera. Fritidsdagen avslutas på plan 1 i förskoleklassens lokaler och fritids stänger klockan 17.30.

Med ramar och kramar och en massa skratt vill vi göra alla barnens fritidstid hos oss så bra som möjligt.

Svettpärlan
Högholmen, 371 54 Karlskrona 
skolan@svettparlan.se Tel 0455-618801