Skicka en ansökan

Hur kösystemet, intagning och ansökan fungerar hittar du under ansökningssidan. Du är givetvis välkommen att höra av dig med frågor!

Frågor & Svar

Kostar det något att gå på Svettpärlan?

Nej, det är helt kostnadsfritt att gå på skolan.


Vad innebär er profil - idrott och hälsa?
Målet med vår idrotts- och hälsoprofil är att vara en hälsofrämjande arena i vardagen. Vi ser ett stort uppdrag i att stimulera och öka våra elevers lust och vilja att röra på sig samt att förse dem med ett sunt och balanserat förhållningssätt till livet.


Vi har därför en utökad timplan i ämnet idrott och hälsa, ett "smörgåsbord" av olika aktiviteter, återkommande hälsoteman, simskola i årskurs F-1, friluftsliv och en skidresa i årskurs 8. Allt detta är kostnadsfritt! För den som vill testa sig fram mellan olika aktiviteter är möjligheterna stora. För den som vill satsa hårt på just sin idrott kan vi erbjuda speciella idrottsprofilslösningar.


Från vilka områden kommer eleverna?
Våra elever kommer från nästan hela Karlskrona kommun, med viss tonvikt på Lyckebyområdet.

Hur många elever går det i varje klass?
Vi har 25 barn i varje klass från årskurs F-9. I årskurserna 6-9 har man en mentor i fyra år och mentorn är antingen svenska/engelska -lärare eller matematik/NO-lärare. Vilket innebär att man har sin mentor ganska många timmar/vecka.

Lagar ni skolmaten på skolan?
Nej i dagsläget tar vi maten från Sodexo (Försvarets restaurang). Det är god mat och vi kompletterar med en fantastisk salladsbuffé, som Laila och Camilla i köket gör till oss. Frukt, brödbuffé och olika drycker finns också. Ingen behöver gå hungrig på Svettpärlan! Planer finns på ett eget tillagningskök i framtiden - håll utkik på vår hemsida.


Får man busskort på skolan?
Nej. Till alla aktiviteter som ordnas inom ramen för skoldagen så cyklar vi eller ordnar busstransporter, som skolan då bekostar. Till och från skolan vid skoldagens start och slut ansvarar man själv för sin transport.

Svettpärlan och vår profil

Målet med vår idrotts- och hälsoprofil är att vara en hälsofrämjande arena i vardagen. Läs mer under
Om skolan

Svettpärlan
Högholmen, 371 54 Karlskrona 
skolan@svettparlan.se Tel 0455-618801