Skicka en ansökan

Hur kösystemet, intagning och ansökan fungerar hittar du under ansökningssidan. Du är givetvis välkommen att höra av dig med frågor!

Skidresa för åttorna

På Svettpärlan gör vi många roliga aktiviteter. Här berättar vi om några av dem.


En av de första aktiviteterna på höstterminen är vårt friluftsliv. Årskurs 6-9 cyklar till Mörtsjöåsen och där är det massor av olika stationer - allt från paddling till laga mat på stormkök och bygga vindskydd. Årskurs 9 stannar dessutom kvar och övernattar i vindskydden. De lagar mat över öppen eld, berättar spökhistorier och tar nattdopp. Hur mysigt som helst! Trötta och lyckliga cyklar de hem dagen efter.


Vecka 4 på lördagskvällen samlas årskurs 8, medföljande lärare som oftast är Hia (idrottslärare), Maria (skidresans mamma) och mentorn för klassen samt medföljande föräldrar på Angöringen. Vi åker klockan 23 med buss till Sälen och Lindvallen. Bussresan tar hela natten och oftast sover vi ganska gott för att vakna upp lagom till att vi närmar oss Sälenfjällen. Skidhyrning och liftkortutdelning, sedan är det dags att kasta oss utför pisterna. För nybörjare på skidor, vilket ungefär hälften av våra elever brukar vara, startar vi med skidskola. Maten äter vi på Lindvallens Värdshus och Sportbaren. Vi bor i tiobäddstugor precis intill liften. Fyra dagars skidåkning och utomhusvistelse i vintermiljö är underbart! Detta är en otroligt trevlig "komma tillsammans-aktivitet" som är helt kostnadsfri för våra elever.


Luciasoarén på Svettpärlan är unik och otroligt "maffig" . Tänk er Chapmansskolans stora aula, nedsläckt och fullsatt. På scenen cirka 150 små lucior, tärnor och tomtar, stora och små, stjärngossar med strutarna på sned samt pepparkaksgubbar. En ljuvlig inledning av tärnkören på läktaren och sedan kommer luciatåget in i aulan. Vår lucia går alltid i årskurs 9 och luciatåget består av elever i årskurs 8-9. Fantastisk sång och en ljuvlig julstämning, helt enkelt.


På Svettpärlan gör vi många roliga saker ihop med alla barnen på skolan. Vi har till exempel julpyssel ihop. Då brukar de stora barnen på skolan komma ner och hjälpa till i F-5 spåret. Den dagen som vi har julpyssel äter vi också ett underbart gott julbord i vår matsal.


På eftermiddagen på julpysseldagen äger aktiviteternas aktivitet rum - Utmaningen mellan eleverna i årskurs 6-9 och lärarna på skolan. Årskurs 6 möter vi i handboll. Fruktansvärt jobbigt och vi i personalen är trötta redan efter detta. Vi är dock obesegrade genom åren... Årskurs 7 innebär basket - tufft! Blodsmaken börjar komma hos oss i personalen, men vi är obesegrade. När det är dags för klass 8 att göra entré i idrottshallen handlar det om innebandy. Här brukar det bli ännu tuffare för personalen, vågar inte säga att vi är obesegrade, tror att vi förlorat något år. Årskurs 9 är stora och tuffa och därför har vi valt att utmana dem i volleyboll. Det känns på något vis skönt med ett nät emellan. Tror minsann att vi är obesegrade här också, eller? Det blir tuffare och tuffare för varje år som går. Vi i personalen blir ju, hur svårt den än är att medge, äldre och äldre och eleverna är ju lika unga!


Jullöpet var från början en löprunda som vi gjorde med alla elever i årskurs F-7 på sista skoldagen innan jullovet. Numera är det en aktivitetsdag i vårt närområde som avslutar höstterminen. Innan vi tar jullov äter vi vår risgrynsgröt ute på läktaren. Gissa om den smakar gott...


Denna dag bjuds våra elever i årskurs 8-9 på en betygslunch. Speciallagad enbart för våra äldsta stjärnor. Vackert dukat och tända ljus serveras lunchen av lärarna i 6-9 spåret. Rektor Mia håller tal, ger goda råd och delar ut höstterminens betyg.


Valborgsrännet är en annan aktivitet som vi brukar göra ihop på skolan. Den inträffar precis som namnet avslöjar i anslutning till Valborgsmässoafton. Vi springer helt enkelt in våren. Då är vi på Rosenholmsområdet. Där gör vi en massa olika saker förutom att springa. Dagen avslutas alltid med grillning. Mysigt!


I juni är det dags för läsårets andra utmaning. Denna gång handlar det om årskurs 9 som utmanar skolans personal i en fotbollsmatch i två gånger femton minuter. Detta är årets största "happening", inte minst för rektor Mia (gammal fotbollsspelare som hon är). Året som gick fick vi hyra in en "riktig" domare . Vi kan nog inte säga att vi är obesegrade, men nästan! Det blir ju tuffare och tuffare för varje år som går även med fotbollen - åldern tar ut sin rätt! Tänk om Zlatan hade varit lärare - han skulle fått jobb hos oss direkt!

Svett är rätt!

Vi vill stimulera och öka våra elevers lust att röra på sig samt att förse dem med ett sunt och balanserat förhållningssätt till livet. Svettpärlans profil

Svettpärlan
Högholmen, 371 54 Karlskrona 
skolan@svettparlan.se Tel 0455-618801