Skicka en ansökan

Hur kösystemet, intagning och ansökan fungerar hittar du under ansökningssidan. Du är givetvis välkommen att höra av dig med frågor!

Simskola, luciatåg och annat

Det händer alltid massor av spännande saker hos oss i årskurs F-5. Vi skulle kunna skriva om alla saker, men vi har bestämt oss för att välja ut några.

En av de första aktiviteterna på höstterminen är vårt friluftsliv. Årskurs F-1 har en friluftsdag i närområdet, antingen på Gullberna eller i Wämöskogen. De ägnar sig åt lite orientering, "hitta vilse" med mera. Årskurs 2-5 brukar ge sig iväg ut till Tromtö och vandra där, laga mat på stormkök och ta ett dopp i havet.

I årskurs F-1 har vi 10 veckors simskola, både i Förskoleklassen och i årskurs 1. Vi åker till Rödebybadet och där undervisar Mia och Nettan alla barnen i simning. Att få ge detta till våra underbara juveler känns så bra. Så gott som alla barn i årskurs 1 är sedan simkunniga. Att känna trygghet och tillit är viktigt när man ska lära sig saker och därför är vi stolta över att ha två simlärare som barnen känner väl. Det händer nästan alltid spännande saker i simhallen. Tänk bara när Trulle trillade i vattnet!

Luciasoarén på Svettpärlan är unik och otroligt "maffig" . Tänk er Chapmansskolans stora aula, nedsläckt och fullsatt. På scenen cirka 150 små lucior, tärnor och tomtar, stora och små, stjärngossar med strutarna på sned samt pepparkaksgubbar. En ljuvlig inledning av tärnkören på läktaren och sedan kommer luciatåget in i aulan. Vår lucia går alltid i årskurs 9 och luciatåget består av elever i årskurs 8-9. Fantastisk sång och en ljuvlig julstämning, helt enkelt.

På Svettpärlan gör vi många roliga saker ihop med alla barnen på skolan. Vi har till exempel julpyssel ihop. Då brukar även de stora barnen på skolan komma och hjälpa till i F-5 spåret. Den dagen som vi har julpyssel äter vi också ett underbart gott julbord i vår matsal.

Jullöpet var från början en löprunda som vi gjorde med alla elever i årskurs F-7 på sista skoldagen innan jullovet. Numera är det en aktivitetsdag i vårt närområde som avslutar höstterminen. Innan vi tar jullov äter vi risgrynsgröt ute på läktaren. Gissa om den smakar gott...

Valborgsrännet är en annan aktivitet som vi brukar göra tillsammans på skolan. Den inträffar precis som namnet avslöjar i anslutning till Valborgsmässoafton. Vi springer helt enkelt in våren. Då är vi på Rosenholmsområdet och där gör vi en massa olika saker förutom att springa. Dagen avslutas alltid med grillning, mysigt!

Svett är rätt!

Vi vill stimulera och öka våra elevers lust att röra på sig samt att förse dem med ett sunt och balanserat förhållningssätt till livet. Svettpärlans profil

Svettpärlan
Högholmen, 371 54 Karlskrona 
skolan@svettparlan.se Tel 0455-618801