Skicka en ansökan

Hur kösystemet, intagning och ansökan fungerar hittar du under ansökningssidan. Du är givetvis välkommen att höra av dig med frågor!

En helt vanlig dag i förskolan

Hej, jag heter O och går i förskoleklassen på Svettpärlan. Idag kom jag som vanligt till fritids innan skolan började. Här fick jag frukost av Marlene och tillsammans med de andra frukostbarnen satt vi länge och åt och pratade. Det är mysigt med tända ljus och god frukost.

Skolan börjar vid åtta och då ställer vi upp i ett led utanför vårt samlingsrum. Sedan smyger vi in och sätter oss på våra platser i ringen. När vår ena fröken sa våra namn skulle vi svara med färgen på vår tandborste. Man får alltid svara med olika saker och det tycker jag är busigt. Vår andra fröken berättade om hur hela dagen ska se ut och sedan delade vi upp oss i våra två grupper. Ena gruppen gick ut i skogen på ett hälsopass med skogslek och den andra gruppen stannade inne och fick träffa Trulle. Trulle är ett troll som lär oss om rim och ramsor, ord och ljud och andra bra saker att kunna. Ibland ställer han en massa knasiga frågor också. Efter halva tiden bytte vi grupper och sedan hade vi fruktsamling. Sen var det rast. På rasten lekte vi på vår motorikbana.

När klockan ringer ska vi skynda oss in och klä av oss skor och ytterkläder. Fröken säger alltid att det är bra om vi passar på att dricka och gå på toaletten innan vi går in i klassrummet igen. Efter rasten hade vi musik i musiksalen med fröken Marie. Musiksalen ligger en trappa ner och vi fick sjunga, klappa takten och prova på att spela instrument. Sen var det dags för lunch. Då ställer vi upp i ledet igen, tar handsprit på våra händer och traskar upp till matsalen som ligger högst upp i vår stora skola. Här jobbar Laila och Camilla. Jag tog först lite grönsaker från vår salladsbuffé och sedan potatis, sås och köttbullar. Mums! Till dricka valde jag mjölk. Sen fick vi rast igen.

Lektionen efter matrasten hade vi tema med barn och fröknar i årskurs 1. Temat just nu handlar om böcker och flera av våra rum har blivit omgjorda. Idag fick vi gå in i spökrummet. Hu! Här var det lite läskigt och det blev inte bättre av att fröknarna kom utklädda och spelade teater för oss. Sedan fick vi rita och skriva om det.

Skolan slutar alltid klockan ett och då stannar jag kvar på fritids.

En dag på fritids

Med ramar och kramar och en massa skratt vill vi göra alla barnens fritidstid hos oss så bra som möjligt. Läs mer på fritidssidan

Svettpärlan
Högholmen, 371 54 Karlskrona 
skolan@svettparlan.se Tel 0455-618801