Skicka en ansökan

Hur kösystemet, intagning och ansökan fungerar hittar du under ansökningssidan. Du är givetvis välkommen att höra av dig med frågor!

En härlig skolmiljö

Svettpärlan är belägen i det natursköna området Gullberna Park. Bokskogen och havet har vi alldeles utanför dörren. Vi äger skolbyggnaden och det innebär att vi kunnat färgsätta och inreda den alldeles själva. Givetvis med eftertanke, godkännande av stilpolisen och efter önskemål från våra elever.


Skolan har tre våningar och varje våningsplan har 850 härliga kvadratmeter. På våning ett hittar du alltid någon från personalen. Här har vi personalrum, personalarbetsplatser samt vår fullt utrustade NO-sal och även vår musiksal. Vill du träffa vår heltidsanställda skolsköterska så har hon sin mottagning på plan 1.


På plan 2 huserar våra elever i klass F-5 samt fritids. Förskoleklassen har en alldeles egen korridor med klassrum, byggrum, dockebo och samlingsrum. Här är även fritids på morgonen och eftermiddagen. I årskurs 1-5 har man sedan eget klassrum och grupprum som hör till. Varje klassrum har sin speciella färg på fondväggen och man byter klassrum inför varje ny årskurs. Grupprummen heter namn som Världenrummet, Djungelrummet och Kulköping. Vår bildsal är också belägen på detta plan. Hemtrevligt och mysigt och med glada färger - så vill vi att upplevelsen av plan 2 ska vara.


Ett par trappor upp ligger plan 3 och här har vi våra äldsta elever. Plan 3 har vi försökt inreda hemtrevligt men lite tuffare. Viktigt är att eleverna känner sig välkomna och det hoppas och tror vi att de gör. Precis som våra förskoleelever har våra årskurs 6-elever en egen korridor. Färgglada skåp pryder korridoren och varje klassrum har en egen färg på fondväggen. Även på högstadiet har man sitt eget klassrum. På plan tre hittar du även vår Hemkunskapssal och vår matsal. I källaren finns våra slöjdsalar.


Rent och snyggt och inget klotter är något som vi kan stoltsera med. Våra elever är oftast väldigt aktsamma om sin skolmiljö. Vi använder inga skor inomhus och daglig städning i alla skollokaler innebär att vi har en fräsch skolmiljö.


Vår utomhusmiljö är underbar. Ingen annanstans kan man följa årstidernas skiftningar som i närheten av skog och hav. Vi har en motorikbana som inbjuder till att klättra, gunga, hoppa och leka. På vår fotbollsplan är det inte helt ovanligt med fotbollslag som består av en blandning av elever från årskurs F-9. I skogen byggs det kojor och ett och annat krig äger också rum. Innebandyplanen används flitigt av barn i alla åldrar. Att ta en promenad i vitsippebacken är inte heller så dumt!

Hitta hit!

Vägbeskrivning och karta så att du kan komma och hälsa på.

Svettpärlan
Högholmen, 371 54 Karlskrona 
skolan@svettparlan.se Tel 0455-618801